DyssePodden

Om DyssePodden

DyssePodden

DyssePodden är Sveriges största intervjupodd om dyslexi. Träffa personer som själva har dyslexi, forskare, pedagoger och andra inspirerande personer. Värdefulla tips, erfarenheter och verktyg blandat med underhållande historier och personliga berättelser. För alla familjemedlemmar, kompisar och lärare som kommer i kontakt med dyslexi i sin vardag.  Men främst för alla barn och ungdomar med dyslexi.

//

Poddvärdar

Livia

Livia
Livia går andra året på gymnasiet. Hon älskar att spela basket och hänga med vänner. I flera års tid ville och försökte hon utreda sig för dyslexi. Till slut, i början på 2an i gymnasiet, fick hon rätt hjälp och utredningen visade att hon har dyslexi.


Fabian

Fabian
Fabian som oftast kallas Fabbe och går första året på gymnasiet. Han gillar skidåkning, hänger helst i parken på en rail i Järvöbacken. Inte sällan hittar man honom också i Väsjöbacken på vardagskvällarna. På sommaren är det cykling som gäller.

Matilda

Matilda
Matilda är en utav våra fyra nya poddvärdar. Matilda går första året i gymnasiet och älskar badminton, skidor och är en riktig baddare på att prata. Att prata ser hon som en utav hennes största styrkor och i DyssePodden hör du henne prata om sin dyslexiresa tillsammans med Livia, Fabbe och Oliver.

Oliver

Oliver
Det här är Oliver. Han går första året på gymnasiet och älskar att spela fotboll i alla former, hänga på gymmet och generellt chilla. I avsnitt 63 hör du Oliver berätta om hur hans dyslexi har blivit en stor del utav den han är. Redan som 9 åring visste Oliver att han hade läs och skrivsvårigheter och som 11 åring fick han sin dyslexidiagnos.