44: Koppla grepp om engelskan när man har dyslexi

\\
avsnitt 44
dyssepodden logo
DyssePodden
44: Koppla grepp om engelskan när man har dyslexi
Laddar in
/

Kämpar ditt barn med engelskaläxor? Undrar du vad som gäller inför nationella proven i engelska i 6:an och vill du få tips på de bästa verktygen för att träna på engelska både i skolan och hemma? I det här avsnittet av DyssePodden berättar Alma och Fanny, som båda har dyslexi, om sina egna upplevelser från engelskalektionerna och hur de resonerade runt valet av att lära sig ytterligare ett modernt språk, utöver engelska. 

Alma och Fanny samtalar med Sara Kristiansson som är engelskalärare på Gråboskolan, en grundskola i Visby. Sara berättar hur hon lägger upp sin undervisning för att alla elever ska känna sig trygga med att både kunna ta in engelska och att våga prata engelska såväl i klassrummet som i hemmiljö. Hon ger konkreta tips på hur du som förälder kan hjälpa ditt barn, som har dyslexi, och vad skolan kan göra för att underlätta för alla barn som kämpar med engelska i skolan. Lyssna också på vad Sara säger om nationella proven i engelska och vilka anpassningar som är tillåtna, ett ämne som är superaktuellt just nu. 

Om du önskar ytterligare tips på hur du kan hjälpa ditt barn med engelskainlärning läs gärna Linda Harritz text som du hittar på FDB:s hemsida