DyssePodden

Sök
Stäng denna sökruta.

49: Nu nollar vi utanförskapet tillsammans med Sanna Wolk

\\
avsnitt 49
dyssepodden logo
DyssePodden
49: Nu nollar vi utanförskapet tillsammans med Sanna Wolk
Loading
/

NU: Nolla utanförskapet, startades 2017 på initiativ av Sanna Wolk, professor i juridik och specialist på immaterialrätt. 2019 fick NU: pris för årets utbildningsinsats på FAKTUM-galan. 

NU: fokuserar på utbildning och nätverk för elever i utanförskap. Utanförskapet kan handla om att man bor i ett utsatt område, dålig självkänsla, obefintliga nätverk och avsaknad av framtidsplaner. 

Tack vare samarbete med företag som ställer upp som läxhjälpare får barn och ungdomar utbildning och ett långsiktigt samarbete med flera stora svenska företag. Läxhjälpen utförs i företagens lokaler tillsammans med personal från företaget. Ett smart sätt att ge eleverna en chans att se hur det faktiskt ser ut inne på företagen och vilka olika yrkesroller som finns. Samtidigt ger det läxhjälparna en inblick i elevernas värld och deras kultur. 

Sanna Wolk berättar för Alma och Fanny om varför hon startade NU: och om sin drivkraft. Arbetet som NU: gör ger positiv samhällsnytta under en lång tid framöver och det ger ungdomarna ett sammanhang där de växer som individer. 

Sanna är själv dyslektiker och det blir ett intressant samtal om hjälpmedel och diagnoser, hjälper eller stjälper de. Många tänkvärda reflektioner och tips på personliga ”verktyg” som har hjälpt Sanna både i skolan och i yrkeslivet. Sanna är en stor förebild för alla som kämpar i skolan, med eller utan dyslexi. Hennes arbete påverkar livet för många barn och ungdomar som tack vare stöd och pepp från NU: har hittat skolmotivation och ett nätverk som öppnar dörrar. Ett avsnitt fyllt med värme och kloka tankar!