DyssePodden

Sök
Stäng denna sökruta.

52: Wilma Emanuelsson hjälper dyslektiker med sin uppfinning

\\
avsnitt 52
dyssepodden logo
DyssePodden
52: Wilma Emanuelsson hjälper dyslektiker med sin uppfinning
Loading
/

Wilma är arton år och redan deep tech-entreprenör.  Wilma är inte dyslektiker själv men genom sitt arbete med ”iTrack Reading” har hon lärt sig enormt mycket om dyslexi. Idag vet hon att dyslexi handlar om så mycket mer än bara läs- och skrivsvårigheter. Hör Wilma berätta mer om bakgrunden till hennes uppfinning och varför hon har tagit fram ett program som är anpassat efter hur dyslektiker memorerar information. 

Genom att använda sig av en ögonavläsningsteknik skapar Wilmas program en ”eye-to-speech”-funktion som läser upp texten samtidigt som man läser. ”iTrack Reading” befinner sig just nu i en prototypfas, men lansering planeras till slutet av 2022. 

Alma och Fanny pratar med Wilma om nya tekniska lösningar som kommer att revolutionera vår inlärningsprocess och hur vi tar in information, inte bara för dyslektiker utan för en stor del av befolkningen. Detta är ett avsnitt som du inte får missa om du vill hålla dig uppdaterad om de tekniska möjligheter som till viss del finns redan idag men som kommer att förändra vår värld i framtiden.