DyssePodden

Sök
Stäng denna sökruta.

72: Det bästa är att se eleverna växa

\\
avsnitt72
dyssepodden logo
DyssePodden
72: Det bästa är att se eleverna växa
Loading
/

I det här avsnittet har vi nöjet att samtala med Anna Strömberg Pamp, kursföreståndare för Dyslexilinjen på Sundsgården folkhögskola i Helsingborg.

Anna delar med sig av sin bakgrund och hon berättar om vägen som ledde henne till att arbeta på en folkhögskola. Där hon för närvarande jobbar på Dyslexilinjen. Vad detta program innebär, och om det bara är öppet för dyslektiker att studera där, får du veta när du lyssnar. 

Hon förklarar vilka kriterier som behöver uppfyllas för antagning och delar med sig, utifrån sina erfarenheter, av hur många ungdomar som brukar söka programmet. Våra poddvärdar är förstås nyfikna på vilka anpassningar som erbjuds för eleverna, hur lång en typisk studiedag är och vad eleverna säger om programmet.

Såklart, så finns det också svåra och utmanande sidor i Annas arbete. I vårt samtal delar hon med sig av sina personliga erfarenheter och berättar om de inspirerande och motiverande aspekterna av att stödja ungdomar med dyslexi.

Anna avslutar vårt samtal med värdefulla tips till både ungdomar och deras föräldrar gällande gymnasieval och hon delar några motiverande tankar för att inspirera och stärka alla som möter utmaningar i sin utbildning.

Ett avsnitt där vi hoppas att du får både insikter och inspiration från Anna Strömberg Pamp och hennes arbete på Dyslexilinjen vid Sundsgården folkhögskola.