DyssePodden

Sök
Stäng denna sökruta.

86: Omvandla dyslexins hinder till styrkor med Susanna Cederquist

\\
susannacederquist1
dyssepodden logo
DyssePodden
86: Omvandla dyslexins hinder till styrkor med Susanna Cederquist
Laddar in
/

Upplev kraften i att omvandla hinder till styrkor tillsammans med författaren, föreläsaren och utbildaren Susanna Cederquist i detta engagerande podcastavsnitt. Susanna brinner för att förändra samtalet kring dyslexi och belyser de unika styrkor som dyslektiker besitter. Hon kämpar för politiska reformer inom skolfrågor och tillgänglighet, och inspirerar föräldrar, skolledare och arbetsplatser att skapa en mer inkluderande värld. Det är även en inspirerande diskussion om att om man som dyslektiker klarar skolan – då klarar man sedan allt.

Följ med poddvärdarna Matilda och Livia när de djupdyker i Susannas fascinerande bakgrund och lär sig mer om hennes väg till att bli en ledande röst inom dyslexifrågor. Susanna delar öppenhjärtigt sina erfarenheter från internationellt arbete och förklarar varför det är viktigare än någonsin att öka kunskapen om dyslexi och dess unika potential.

I detta avsnitt kan du lära dig mer om:

  • Dyslexi och dess unika styrkor: Upptäck de positiva aspekterna av dyslexi och hur dessa kan lyftas fram i utbildning och arbetsliv.
  • Pedagogiska strategier för att stödja dyslektiska elever: Effektiva metoder och verktyg för att hjälpa elever med dyslexi att lyckas i skolan.
  • Att skapa en inkluderande arbetsmiljö för personer med dyslexi: Tips och råd för arbetsgivare och kollegor.
  • Politiska frågor som rör dyslexi och tillgänglighet: Hur vi kan arbeta för bättre lagstiftning och policyer som stöder dyslektiker.
  • Personliga berättelser och inspirerande exempel från Susannas arbete: Hör om Susannas egna erfarenheter och de framgångar hon har sett genom sitt arbete.